luni, 4 mai 2009

despre Yanni si muzica lui

Yanni Chrysomallis este nascut pe datade 14 noiembrie 1954 in localitatea Kalamatadin Grecia ..
.
Muzica lui Yanni este incarcata de seninatate, bucurie si blindete, ea reflectind fidel trasaturile artistului. De cele mai multe ori el foloseste o mica orchestra de coarde si colaboratori pentru a oferi muzicii sale un climat clasic sau dupa caz, orientari etno-pop care ii contureaza stilul.
Yanni a reusit sa aiba un impact enorm in lumea intreaga ca unul dintre compozitorii/artistii cei mai evocatori idin zilele noastre. Cucerindu-si statutul de forta majora in domeniul muzicii instrumentale contemporane, Yanni propune audientei ceva mult mai important decat distractie; el ii ajuta sa intre in contact cu emotiile lor interioare si-I inspira sa-si exploreze potentialul ca indivizi. Atingerea oamenilor prin muzica este talentul cel mai impresionant al lui Yanni fie ca o face prin turneele sale, pe unde TV sau radio, prin coloane sonore sau prin inregistrarile sale.
Albumul Yanni live at the Acropolis, al zecelea aparut sub marca Private Music, contine versiuni noi ale pieselor sale mai vechi (precum “Santorini”, “Nostalgia” sau “One man dream” sau “Reflections of Passion”),
Mesajul lui Yani din timpul concertului de la Acropole:
Un cântec pe care aş dori să vi-l prezint este despre faptul ca să nu uiţi cum să te bucuri de viaţă. Câteodată suntem prinşi în problemele şi în necazurile noastre şi lăsăm viaţa să treacă pe lângă noi – iar viaţa este preţioasă. Tot ceea ce înseamnă viaţă. Iar noi trebuie să încercăm să o trăim în întregime. Cântecul se numeşte “Până în ultima clipă”.

Ar putea dispărea complet dar se perpetuează această iluzie că suntem diferiţi unul de altul. Cred că lumea ar fi un loc mult mai bun dacă într-o zi am înceta să pretindem că aceste frontiere există şi dacă ne-am gândi mai mult la asemănările dintre noi şi nu la diferenţe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu